lördag 11 oktober 2014

En intervju med Roger Söder

Namn: Roger "Roggan" Söder

Klubb: BK Strand

Klot: MS STRA 

Sponsor: Nej

Vad fick dig att börja spela pétanque: 
Var ute på en promenad i stadsparken i Hjo och såg några som spela boule på terassen bakom hotellet. Blev nyfiken och frågade om man fick prova på och sen har det rullat på i 27 år. 

Vad tycker du om det gångna året (2014)? 
Det har inte varit så mycket spel eller träning för min del.Men har ju lyckas bra i några få tävlingar i år som t.ex Lindomespelen och stortävlingen i Skövde ihop med Patric Larsson och Ulf Wallman.Ska börja träna lite mer inför nästa år och spela lite mer.

Bästa tävling: Varbergs strandcup och Fyrlingen

Bästa pètanque spelaren: Christian Fazzino

Joachim Andersson
Bästa svenska pétanque spelaren genom tiderna
Joachim Andersson. Sveriges bästa läggare som bemästrar alla underlag och en jäkla vinnarskalle.
  
Bästa damspelare genom tiderna: Jessica Johansson

Bästa Nordiska laget: Danska U-23 laget

Du har spelat boule väldigt länge. Var det bättre förr? Eller har utvecklingen gått spikrakt framåt: 
Förr var nog gemenskapen mellan boulespelarna viktigare än själva spelet har jag fått intryck av. Utvecklingen har gått framåt, framför allt på ungdom sidan som du har stor del i Jocke. Sen får vi inte glömma att vi kan ju se boule på nätet och visa upp sporten.

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med
Här säger jag 2 namn: Niklas Marklund och Amal Moufid.

Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2014: 
Simon Åkesson. Oj vad han har utvecklat sig och vuxit som boulespelare.

Laget för 2015, Roger, Patric och Walle
Din bästa säsong och varför
2005 för då fick jag mitt efterlängtade guld i singel.

Bästa pétanque minne:
Utan tvekan när jag fick spela med Niklas och Amal i Frankrike.Vi var där med landslaget på träning.Kommer ihåg att vi spelade en tävling och mötte 3 fransmän som började med att ta en 3:a. Sen lägger dom lillen på 7m ,och hör då Amal säga : vi går på attack och det gjorde vi verkligen. Vi sköt 6 skott och fick 6 poäng vi vann matchen med 13-3 och slutade 3:a i tävlingen.

Dina medspelare 2014: Patric Larsson Och Ulf Wallman

Ditt drömlag: Fazzino Och Dylan

Idolen är: Christian Fazzino

Meriter: SM Singel: 1 guld 1 silver 1 brons . Trippel:1 silver. Seger i Nordsjötuneringen 2003 (tror det var då) Breda, Holland.

Roger om Joachim
En mycket trevlig kille, både på och utanför banan. Har en jäkla vinnarskalle som man har fått känna på några gånger när man tror man har hans lag på gaffeln. Han är en ödmjuk kille som tar sig tid att både lyssna och prata med folk.Du ska ha en stor eloge för ditt arbete med alla ungdomar som du tar hand om.Tror inte att vi har spelat någon tävling tillsammans, men vi har mötts en jäkla massa gånger och det är inte många jag har vunnit.

Roger Söder, SM vinnare i singel
Joachim om Roger:
Roger är en fantastisk kille både på och utanför banan. En kille jag tror alla respekterar inom boule-Sverige. Vi har spelat ihop Roger. Vi spelade en dubbel i Hökerum runt 2004 eller något. Men det är nog allt, tyvärr. Hade gärna spelat något tävling till. Saknat dig en del i år på tävlingarna men du kommer ju spela mer 2015 så det blir kul! Tack för dom värmande orden Roger och lycka till med ditt nya lag 2015!



Foto: svenskboule, Roger Söder och Joachim Andersson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar