tisdag 3 april 2012

Jenny Hamberg

Namn: Jenny Hamberg


Klubb: BOO SK Stockholm

När och vad fick dig att börja spela boule:
Mitt första SM var 2002 i Göteborg. De började med att Matte spelade med lite kompisar några gånger i veckan o tillslut följde ja med o provade. Fastna ganska direkt o sen tror ja Matte drog med mig in på Mariatorget o sen var ja fast.

Sveriges bästa spelare genom tiderna enligt Jenny:
Har väl ett ganska tråkigt svar då i Jonas Jacobsen då nästan alla svarat samma men när ja såg honom i singeln i Mayon i kungsan tyckte ja att de var något speciellt där och då hade ja egentligen inte så stor koll på spelarna i Sverige. Var väl de som fastna i minnet men visst har man sett flera bra under åren som gått. Svårt.


Vilka mål har du inom boulen som du vill uppnå:
Med landslagsgruppen vi har så måste målet va pallen både på VM o EM den kapaciteten har vi o även om VM sist var en stor besvikelse så är ja övertygad att vi kan vinna ett EM o komma på pallen på ett VM. Skulle ja inte tro de finns de ingen mening att vara med i truppen tycker ja utan målen ska vara högt ställda o tron på sig själv lika hög.

Bästa tävling du spelat:
Lite smått o gott men Mayon va riktigt bra men de man kanske mest minns just nu är väl Landslagsdebuten i Blangy Frankrike som var otroligt kul o lärorik. EM Slovenien var också rätt ok faktiskt... Måste också säga Marsiellaisen som var grymt kul både att spela o bara gå runt o titta på med alla världsspelare på var o varannan bana.

Bästa bouleminne:
Debuten i Blangy såklart men även första damtrippelguldet o Marsiellaisen igen för att vi spelade fruktansvärt bra o gick alla fall till 5e vändan.. EM var ju också speciell de är ju ändå ett Mästerskap mitt första, där ja även ska skjuta som Sveriges representant.

Meriter:
Inga att skryta med om man läser tidigare intervjuer Hahaha men 4 SM guld Dam 2 trippel 1 Dubbel 1 Singel. 2 Brons skytte. Kvart i Mayon åkte mot Weibel, Hemon, Van Campenhaut. Ja som sagt inte så mycket än men de kommer mera hoppas ja. Jo vi kom 2a i damdubbeln i Blangy ja o Anna Theander där vi spela riktigt bra mot bra motstånd.. Började dock hemskt i första matchen mot 2 tanter som vann lotten o slängde upp den på 10m o började skjuta carreauer. Ja fick klubba o gjorde inte en kula första 2 vändorna men sen släppte de o vi spela upp oss ordentligt.



Vilken säsong tycker du varit din bästa så här långt:
2010 helt klart med debuten i landslaget o 2 SM guld o 1 brons.. Spel i EM o i Luxemburg.


Om du skulle få bestämma över svensk boule, vad skulle du förändra:
Ta hand om de få ungarna som kommer in i boulen o se till att de trivs o vill fortsätta. Mer klubbsammarbeten för att arrangera bra stora tävlingar typ Mayon, SWIO mm. Känns som mer o mer stora tävlingar bara försvinner. Sist men inte minst fixa en stor hall i Stockholm finns ju ingenting här..


Tack Jenny för att du ställde upp på intervjun! Må kulorna rulla din väg! :) 

3 kommentarer:

  1. Skön tjej..."Jag har inga meriter som dom andra" säger hon...och började 2002 och har DOM meriterna."Mer klubbsamarbeten" säger hon oxå.Sååå rätt och nått jag yvrat över länge nu.
    Jenny är en jävligt go töz,och ruggigt fare på banan.

    SvaraRadera
  2. Håller dig Ante! Sjukt trevlig tjej! :)

    SvaraRadera
  3. Håller med dig Jenny är både rolig och duktig, hoppas på fler framgångar för den tjejen.;-) Conny

    SvaraRadera