söndag 19 oktober 2014

En intervju med Albin Plantin

Namn: Albin Plantin

Klubb: Sibirien CP

Klot? Soft Black

Sponsor? Boulebar Sverige AB

Vad fick dig att börja spela pétanque? 
Kollade på morfar och mörbror Göran och Björn Ivarsson på SM 93. sen var det bara att köra. :)

Vad tycker du om det gångna året (2014)? 
Har gått oväntat bra för egen del då man mentalt hade ett mellanår (3 dm guld 2 sm guld vinst i 2 internationella tävlingar). En del bra tävlingar om man ser på året. Fyrlingen, Skövde, Varberg riktigt bra som vanligt. 

Bästa tävling? 
Marseljäsen alla kategorier.

Bästa pètanque spelaren? 
Måste väl vara Claudy Weibel eller Philippe Quintais

Bästa svenska pétanque spelaren genom tiderna? 
Björn Ivarsson

Björn Ivarsson
Bästa damspelare genom tiderna? 
Jessica Johansson. Fantastiskt bra.

Bästa Nordiska laget? 
Coccinelle har 2. Sibirien 1 lag. De 3 lagen tycker jag är bäst

Du har ju mer eller mindre tackat nej till landslagsspel. Saknar du inte de stora matcherna? 
Båda ja och nej. Saknar matcherna, inte resorna som tar massor med tid. Kommer nog dock snart lägga en större satsning på mitt eget spel. Det betyder dock inte per automatik att jag kommer vilja va med i landslaget igen, det får vara något som växer fram isåfall.

Du har spelat boule väldigt länge. Var det bättre förr? Eller har utvecklingen gått spikrakt framåt? 
Jag tycker toppen är nu. Då pratar vi om de allra bästa har blivit bättre. Däremot så kanske bredden var lite bättre för 5-7 år sedan. Är nog ett skifte på ingång där det kommer komma mycket nya bra spelare men det tar säkert 2-3 år innan de blivit riktigt bra och stabila. 

Som Förbundskapten för damerna. Har året blivit som du planerade? 
Både ja och nej. Vi hade hoppats på en lite bättre placering på EM men i övrigt så är svaret ja. De viktigaste punkterna för mig så som gruppdynamik, hålla huvet högt, spela schysst, kvalificera sig för vm har gått klockrent. Så jag är nöjd med året som varit och ser väldigt ljust på framtiden,

Björn Ivarsson, Björn "Folke" Johansson, Albin Plantin
Vem är den skönaste medspelaren du spelat med? 
Fille Goldeus

Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2014? 
Simon Åkesson har spelat sjukt bra boule och hårde Karråer som man blir glad av!

Din bästa säsong och varför? 
Känns tufft att säga men det var nog det gångna året (mycket vinster). Känslomässigt så var det nog 2009 när vi tog 3e raka trippelguldet(den gången utan ivarsson)

Bästa pétanque minne? 
Lärde en kille på jobbet hur man skruvade kloten. 5 min senare hade han dragit en skruv som träffade han själv i ansiktet. Fantastiskt roligt :D

Albin Plantin, Noon Geffenblad
SM guld i mixed dubbel 2013-2014
Dina medspelare 2014? 
2014 Anders Csapo och Måns Daniel. 2015 Anders Csapo och Björn ”Folke” Johansson

Ditt drömlag? 
Claudy Weibel och Philippe Quintais blir bra! :)

Idolen är? 
Just nu, Simon Åkesson. Jag vill också skjuta hårda karråer. 

Meriter? 
Oj..  5:a på Junis vm. 10-15 sm guld. 20-30 dm guld kanske. Vunnit alla nationella tävlingar. Coach för damlandslaget och Sibirien. Semifinal i Europacupen. 6e omgången i marseljäsen, vunnit 1 tävling i Frankrike med drygt 150 lag. 

Albin Plantin, Joachim Andersson, Håkan Berg
EM Göteborg 2011
Albin om Joachim
Jadu, Jocke är ju framförallt jävligt rolig. En bra läggare och lite av en spjuver på boulebanan. Vilket är uppfriskande. En vinnare som jag själv fått äran att spela med ett par ggr. Vi här hämtat hem diverse medaljer så som vinst i b-slutspel, bästa lag i Nordsjö osv. :)  Jocke är också min positiva nemesis då han har samma roll som jag har i Sibirien för Coccinelle. Sveriges 2 bästa klubbar och lite rivalitet är ju riktigt najs om man vill utvecklas. :) 

Joachim om Albin:
Som Albin skriver så har vi spelat ett antal matcher ihop i landslaget. Och tycker vi haft jävligt kul tillsammans. Speciellt Nordsjöturneringen i Cardiff. Hemma i Sverige har vi mötts massor av gånger då vi spelar i Sveriges två bästa föreningar. Finaler och semifinaler avlöser varandra. Men det är alltid tuffa och roliga fighter. Utom de 3-4 finalerna jag förlorat mot er i Fyrlingen ;) Total slakt varje gång! Albin är också en rolig och lugn person. Men kan också jävlas lite oskyldigt. Hoppas på många tuffa fighter framöver! Dom är alltid kul! Kör hårt Albin och de ska bli kul och se när du lägger lite mer fokus på ditt eget spel igen. Då är du alltid riktigt grym!!




Bilder: svenskboule, Boulebar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar