torsdag 6 februari 2014

Micke Elander från Tyringe

Namn: Mikael Elander

Klubb: Boulegetingarna Tyringe

Klot? La Franc SB 71 - 710

Sponsor? Kicki, min fru som alltid funnits där och tagit hand om familjen medan jag lekt på boulebanorna.

Vad fick dig att börja spela boule? 
Torsten Lagerkvist hängde upp flygblad med info om "prova på boule" 1986. Jag gick dit och fastna direkt. När jag var klar och gick därifrån så kom Jan o Helena Sjölander för att prova på.

Vad tycker du om det gångna året?
Boulemässigt noll år. Företaget stängde ner och blev arbetslös efter 28 års trygghet. All energi gick till att söka nytt jobb, så planerade tävlingar ställdes in. 

Bästa tävling? 
Holstentor Turnier Travemünde. Miljö, upplägg och arrangörsmässigt fantastiskt. 
Härlig boulehelg som passar både elit, bredd och nybörjare. Att ordna en bouletävling där man får fulltecknat 512 dubbellag på mindre än 15 minuter säger det mesta om kvaliteten på denna tävling.  De har oftast fler lag i kö på reservlistan än vi får ihop på en vanlig tävling här hemma i Svedala. 

Micke Elander in action!
Bästa boulespelaren? 
För tillfället är det Dylan Rocher som regerar.

Bästa svenska boulespelaren genom tiderna?
Anders Larsson och Jonas Jacobsen får dela förstaplatsen.

Bästa spelarna du lirat med? 
Torsten Lagerkvist släpa på mig några år då han starta upp Boulegetingarna. Det var bra läroår för mig. Tack Tårsten.
Hade ett par bra år resultatmässigt på tävlingsbanorna med K-G Rundberg och Jimmy Jonsson i början av 90 talet. 

Bästa Nordiska laget? 
Lasse Dithmar , Mårten Olsen och Daniel Presutti .

Jonny Patron, skönaste liraren.
Vem är den skönaste medspelaren du spelat med?
Jonny Patron. Lugn och trygg att spela med och har en hög lägsta nivå. 

Vilken boulespelare har imponerat mest 2013? 
William Silverberg är den svenska spelare som imponerar mest på mig.

Din bästa säsong och varför? 
I början av 90 talet då vi (K-G Rundberg o Jimmy Jonsson) gick långt i landslagskvalet, vann flera stora tävlingar, blev tvåa på SM i Halmstad.

Bästa bouleminne?
Får bli Moulinex Cup i slutet på 80-talet tillsammans med Leif B Johansson och Torsten Lagerkvist. 2 st. trippeltävling två dagar i rad. Kravet var att man skulle spela med samma lag båda dagarna för att ingå i totaltävlingen Moulinex Cup. Bäst placerade lag båda dagarna vann var sin mikrovågsugn. Det var exklusivt med en micro för 25 år sedan. Vi gick till kvartsfinal dag ett. På söndagen följde man noga på spelträdet vilka som hängde på och också hade chansen att bli bästa lag. I den ena semifinalen på söndagen förlora sista laget som hade chansen att bli bättre än oss och vi vann den ena semin. Helt uppspelta som småungar minns jag att vi var tills Leffe kom och sa till att nu fick vi skärpa oss för det fanns varsin Moulinex matberedare i första pris. Vi tog oss samman och vann lätt finalen, men jag är övertygad om att vi förlorat och bara gått runt på moln om inte Leffe väckt oss med info om 1:a priset. När vi åkte därifrån i Torstens Ford Kombi så var den så fullproppad med lådor och folk så det är tveksamt om vi hade fått köra vidare om vi blivit stoppade.

Patrik Wiik och Micke Elander
Medspelare 2014? 
Klubbkamraterna i Boulegetingarna.

Ditt drömlag? 
Kees Koogje, Jonas Jacobsen och William Silfverberg. 

Idolen är?
Har ingen. Men efter denna helgen och 1:a världsmästerskapet i singel så är Rickard Nilsson Sveriges boulekung. Grattis Rickard till VM Silver.

Meriter? 
Inga konkreta. Ett par toppår i början av 90-talet med elitseriespel för TBG och några bra landslagskval.

Micke om Jocke: 
Vi spelade mycket tillsammans i början av 90-talet och vi vann en hel del ihop. Har alltid en enorm koncentration och focus på det som ska göras. Har alltid haft en mycket hög lägstanivå. När vi spelade tillsammans i början av 90-talet var han i mina ögon bättre som skytt än läggare. Det har svängt under årens lopp. I ett topplag eller landslag idag ser jag Jocke som en naturlig läggare och en bra sådan. 


Jocke om Micke:
Micke kan vara den absolut trevligaste boulespelaren jag någonsin träffat och spelat med. Han får en att prestera med sitt lugn och sin härliga personlighet. Det gör ju inte saken värre att han är väldigt duktig också! Har inte spelat med Micke på många herrans år. Men vi spelade ett helt gäng tävlingar i början på 90-talat. och det fungerade jätte bra och vi hade väldigt kul. 


Tack Micke för intervjun!



1 kommentar: